Hyldeperler

hyldeperler03

Nu hvor det også er ved at være tid til at lave hyldeblomstsaft og “hyldekærester” af blomsterne har vi haft gang i hyldegrene.
Der er blevet lavet hyldeperler af de små grene, toiletrulleholder af de mellemste grene og tørklæderinge af de lidt større.
Det er en kunst at finde de rigtig gode grene hvor forholdet mellem træ og marv er i balance.
Er sidevæggen for lille knækker perlen let, især hvis man klipper grenen over med en rosensaks (de tynde grene kan man skære forsigtigt over med en kniv ved at skære forsigtigt hele vejen rundt om grenen uden at lægge tryk i kniven), og er sidevæggen for stor bliver perlen for klodset eller hullet for lille.

For at lave perler, har vi først “snittet” barken af (i forsommeren kan den nemt pilles af med fingrene eller man kan skrælle den af med en skrællekniv), klippet pinden i passende stykker og skubbet marven ud med en stumb teltpløk. En pind eller andet kan også bruges.

hyldeperler01  hyldeperler04

Toiletrulleholderen, som vi bruger på udetoilettet på mit arbejde, er lavet af et længere stykke gren, som er savet til.

hyld_toiletrulle01  hyld_toiletrulle02

Tørklæderingen er lavet af en endnu tykkere gren.

Man kan slibe kanterne lidt med sandpapir for at opnå en pænere finish. Hvis små børn skal anvende sandpapir er det en god idé at fæste sandpapiret på bordet med tape, så sandet vender opad, og så lade børnene køre genstanden rundt ovenpå sandpapiret, modsat den gængse anvendelse af sandpapir, hvor man holder genstanden fast og bevæger sandpapiret.

Hyld_tørklædering01

Husk at alle de grønne dele af hylden er giftig! det være sig grene, blade og umodne hyldebær.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s