Rønnebær

Rønnebærrene er så smukke, når de på sensommeren står og lyser orangerødt.

Man kan fint kaste sig over at plukke dem, da de enten kan trækkes på snor eller ståltråd og tørres til vinteren, hvor de så kan hænges ud til fuglene, eller anvendes kulinarisk til syltetøj, drik eller rønnebærgelé gerne kogt sammen med vilde umodne æbler, der med deres indhold af pektin fungerer som geleringsmiddel.

Direkte fra træet smager bærrene surt, og fuglene venter da også med at spise dem til frosten har været på besøg. Man kan “snyde” ved at lægge dem i fryseren en dag eller to før brug. Ved frysning reduceres den sure og bitre smag.

Kog rønnebær og æbler over bål i ca 30 min, og lad saften dryppe af i et klæde til næste dag.

Dagen derpå koges saften op med sukker, gelén skummes og hældes på skoldede og atamonskyllede glas.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Cirka mål:
1 kg rønnebær
1 kg sure æbler
2 dl vand
1 kg sukker pr. liter saft

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s