Lam i stenovn

I forbindelse med vikingeprojektet, ville vi forsøge at stege lammekøller i vores jordovn.

Den er blevet konstrueret af store sten fra legepladsen (nogle stærke medhjælpere byggede den op!). I bunden er der lagt betonfliser, og ovenpå lagde vi græstørv (pånær over røghullet) som har fået rigtig godt fat, så den fremstår grøn, og som en del af området.
Den er dog næsten aldrig i brug, da den kræver flere timers opvarmning, og det kan vi normalt ikke nå inden for almindelig arbejdstid.

Så denne dag mødte jeg tidligt ind om morgenen og tændte op med småpinde og holdt den i gang i flere timer. Der var indkøbt 3 lammekøller, som blev spækket med hvidløg og pakket ind i rabarberblade – og staniol.

Efter ilægning af kød, blev ovnen lukket til med sten ved hullerne, og tætnet med græstørv, så varmen ikke kunne slippe ud.

lerovn03 lerovn01

MEN: jeg havde ikke forudset at der var 8 kg kød (!), og at de stort set lige var kommet ud af køleskabet og dermed havde en temperatur på 5 grader, så tidsplanen blev ikke helt overholdt. Men lårene blev gode og saftige til slut (efter en lille tur i ovnen nede i køkkenet)

Vi har før med succes lavet lammekølle i jordovn, hvor vi graver er hul, forer det med sten, og tænder op nede i hullet…. men det er en helt anden historie, der nok skal komme en gang, for det kan helt klart anbefales.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s