Bog

På dagens tur slog vi os ned på toppen af kæmpe bakke i skoven ved Arresøhus.
Vi var omgivet af høje bøgetræer og opdagede tilfældigt, at vi sad midt i et hav af dejlige friske nødder fra bøgen.
Og så var det bare om at gå i gang med at indsamle, afskalle og smage.
– Dog ikke for mange ad gangen, da bog indeholder let giftige stoffer, herunder oxalsyre.
Vi opdagede også, at når der var et lille hul i skallen, så var der højst sandsynligt en orm indeni.

Hvis man er meget tålmodig , kan man indsamle større mængder og opbevare dem udendørs over vinteren i en ophængt nylonstrømpe.
Nødderne kan fint anvendes i müsli eller bruges til en bogmazarinkage:”Vegetarisk hverdagsmad – året rundt” af Kirsten Skaarup, siden 132.
Kagen er vældig delikat, men det er hårdt arbejde at afskalle så mange nødder, så jeg har kun forsøgt mig en enkelt gang for mange år siden.

Så er det noget nemmere, at indsamle de tomme skåle, som nødderne har siddet i, og gemme dem til der skal laves juledekorationer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s