Vampyrsuppe

På jobbet har vi indført én suppedag om ugen, og gerne på en båldag.
Når efteråret er over os, blæsten rusker i træerne og børnene går rundt og skutter sig inden det bliver flyverdragt tid, så er trænger vi bare til en mugfuld varm suppe tilberedt over åben ild, så varmen fra bålet også kan lune lidt i det mindste mentalt mentalt.
Med tiden er Vampyrsuppe (rødbedesuppe) blevet en af klassikerne, som både børn og voksne glæder sig til.
Børnene er med til at skrælle og snitte rødbeder, porre, løg og hvidløg inden grøntsagerne ryger i gryden.

De skårne løg og porrere svitses i olie sammen med tomatpuré hvorefter rødebedetern, røde linser, lauerbærblade, vand og hønseboullion bringes i kog sammen med. De skal ca have 20-30 min, eller indtil rødbederne er møre, dog stadig med bid i.
Gryden tages af varmen, og der tilsættes friskost og smages til med citronsaft. Lækkert!

OBS: bliv ikke forskrækket hvis I tisser rødt næste dag; det er helt naturligt ovenpå et stort indtag af rødbede.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s