Skrumpehoveder

– eller tudekartofler.

Skær øjenhuller og mund i en uskrællet kartoffel; ca 1 cm dybt.
Derefter drysses der groft salt ned i hullerne, og kartoflen skal så stå mindst et par timer og “trække” – gerne til næste dag.
Saltet skylles af, og kartoffelhovedet står derefter og “tuder” i flere dage.
Hvis det får lov til at stå og tørre længe nok, så det meste af væsken er trukket ud, kommer kartoflen til sidst til at ligne et ægte skrumpehovede.

Advertisements

2 thoughts on “Skrumpehoveder

    • Hej Tine
      Det afhænger helt af størrelsen og af hvilken temperatur man tørrer ved, men regn med minimum et par dage og så kan de ligge op til en lille uge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s