Fuglemadsfigurer

Når vinteren banker på, og fuglene får svært ved at finde føde, så er én af vores ynglings aktiviteter at lave fuglemad. I mange år har vi lavet fuglekugler, men i år ville jeg prøve noget nyt, hvor der er mere fokus på sanseoplevelsen, og som også lader sig gøre at sidde med indendøre.

I en hvid fotobakke (det kan være en dyb tallerken eller andet) fik børnene en håndfuld fuglefrø, som de kunne smage på, og en fast klump palmin (svinefedt kan også anvendes), som derefter skulle æltes sammen af de små hænder. Det var “ulækkert”, “fedtet”, “blødt” og meget mere! Hvis man ælter længe nok, får hændernes varme kokosfedtet til at smelte så det drypper ud af hænderne.

Man kan også vælge at putte fedt og frø i en pose som lukkes, og derefter æltes udenpå.

Da blandingen var nogenlunde homogen, fik børnene lov til at vælge en udstikskageform, som de så pressede massen ned i, indtil formen var fyldt helt ud. Vi lavede et hul igennem figuren med en træpind, inden vi forsigtigt pressede fuglemaden ud af formen.

Da fuglemaden efter den behandling er temmelig håndvarm, blev alle “kagerne” sat udendørs til afkøling indtil næste dag, hvor de var blevet hårde igen, og derfor kunne holde formen. Vi brugte farvestrålende gavebånd til ophæng; så kan vi bedre selv se fuglemaden i træerne.

figurer_lille mand_lille

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s