Endelig kom der en periode med længerevarende frostvejr!

Gennem hele efteråret har vi samlet på tomme mælkekartoner, og vi har vist rundet de 300 styks. For et par uger siden, da vejrudsigten lovede frost, brugte vi så en eftermiddag på at fylde ca 100 kartoner med vand og et par dråber frugtfarve i hver. De blev i første omgang sat lige udenfor huset, men der var åbenbart ikke koldt nok, så først da vi flyttede dem op på legepladsen begyndte de for alvor at fryse.

ismursten03

Vi kunne ikke helt vente, så efter et par dage åbnede vi de første, skønt de stadig var flydende inden i, hvilket resulterede i flotte hule ismursten. Over en weekende frøs resten så igennem og blev massive og farvestrålende isklodser.

ismursten02 ismursten01

Den oprindelige plan gik ud på at bruge disse mursten til at bygge en iglo med (måske bare en lille én, som man kunne sætte et stearinlys ind i), men klodserne var for glatte til at kunne stables, og i hele perioden manglede vi sne, som ellers var tænkt brugt som bindemiddel.

Men børnene har været deltagende og meget optagede igennem hele processen, og klodserne har vist sig at være rigtig gode at lege med: de kan smeltes over bål, de kan smadres, de kan flyttes rundt med, de kan bruges til at bygge med osv…

En enkelt, billig og spændende aktivitet, der klart kan anbefales – hvis det altså bliver frostvejr igen 🙂

Ismursten05_lille Ismursten06_lille

Advertisement