Bagte æbler

Vi har stadig mange æbler tilbage fra vores “æblerov” hos naboen, så i dag blev det til bålbagte æbler til eftermiddagsmaden.

Vi tog kernehuset ud, med en “kernehusfjerner”, og så fik børnene lov til at fylde hullet op med rosiner, brun farin og lidt kanel. Øverst lagde vi en klat smør, inden æblerne blev pakket ind i staniol. Man kan variere fyldet efter behag! – Hakkede mandler kan også anbefales.

Æblerne blev bagt ca. 20 min på et glødebål, og vendt flittigt undervejs. De er færdige, når de er bløde at klemme på. Brug en pølestang eller fingrene til at mærke efter med.

Vi spiste dem, som de var, men man kan også pifte dem op med flødeskum/creme fraice og evt. lidt whiskey 😉

bagt æble03 bagt æble02bagt æble01

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s