Spiselige regnorme

Sådan bare for sjov, kan man lave sine egne spiselige “regnorme” af gélè.
Det lykkedes ikke i første hug, men 2. gang gjorde jeg som følger, og synes selv, at det blev et fint resultat.

regnorm05  regnorm03

  • 6 blade husblas blev lagt i blød i koldt vand
  • Da de var blevet bløde efter ca. 5 minutter kom de sammen med det vedhængende vand over i en blanding af mælk (for at de ikke skal blive helt gennemsigtige), vand, frugtfarve (for at justere farven) og lidt vaniliesukker (for at give smag). Saftevand havde sikkert også være godt til at give farve og smag, eller afkog fra frosne bær.
  • Hele den lilla væske, ca 2 dl i alt, blev opvarmet forsigtigt i et vandbad indtil husblassen var helt smeltet.
  • Så fik den lov til at køle lidt af, men ikke stivne, inden den blev hældt ned i et bundt sugerør.

regnorm02 regnorm04

  • Sugerørene var sat tæt sammen i et køkkenrullerør, hvori der først var puttet en frysepose. Knæk-leddene strækkes ud, og vendes nedad.
  • Posen lukkes tæt, så den flydende gélè ikke løber ud, og røret sættes i køleskabet til næste dag.

regnorm06 regnorm07

  • Når massen er stivnet, kan posen tages ud af rørert, og sugerørene tages ud af posen.
  • Jeg prøvede mig frem, og fandt at den nemmeste måde at få ormene ud af rørene på, var ved at holde hvert enkelt sugerør ind under den varme hane i ganske kort tid (holder man det for længe, “smelter” ormen, og den drypper ud som væske, eller glider hel ned i vasken og videre ud i afløbet), og bagefter klemme den ud, ved at trykke tommel- og pegefinger sammen og køre dem fra den ene ende af røret og  ned i den anden.

regnorm08 Velbekomme 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s