Syrensaft

Jeg har før hørt om syrensaft, men aldrig prøvet at lave det selv. Så I år, hvor havens syrenerne blomstrede kraftigt med store blomsterstande skulle det forsøges.

Der blev plukket ca. 40 af de store mørkelillae blomsterklaser, som blev tilsat økologisk rørsukker (ca 1.5 kg), et brev citronsyre (20 g) og 3 skivede økologiske citroner. Det hele blev overhældt med ca 2,5 liter kogende vand, rørt rundt og fik lov til at stå 3 dage og trække i en stålgryde ude på det kølige værksted.

Her ses blomsterne med citron, omrørt med vand og efter 3 dage på værkstedet:
syren02 syren03 syren06

Efter 3 dage blev saften siet igennem en (ubrugt) stofble og hældt på rene flasker, som kom i fryseren til senere festlige lejligheder.
syren05

Smagen af den rene saft blandet med vand er meget sommerlig og en anelse besk. Det beske kunne nok være undgået med en anelse mere sukker i blandingen. Jeg har også set opskrifter, hvor stænglen blev sorteret fra; jeg anvendte hele klaser; måske det gør en forskel.

En enkelt smagsprøve blev forvandlet til en ny sommerdrink: Syrensurprise:

2 cm saft
½ tsk rørsukker
saften fra ½ lime
en god sjat gin (som matcher den beske smag perfekt)
og schweppes lemon sodavand til opfyldning
2 isterninger

Pynt: en limeskive og et mynte topskud.

syren04

En helt fantastisk sommerdrik 🙂 Prøv det.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s