Hybenguf

I august gik vi på jagt efter de farvestrålende hyben, som kan trylles om til lækker hybenguf.
Jeg brugte en opskrift fra Naturekspeditionen (vi lavede dobbelt portion):

250 g hybenmasse (rensede formalede hybenskaller)
100 g smør
1 dl havregryn
1 dl honning
1-2 dl kokosmel til udrulning

Smørret røres med honning, havregryn og hybenmassen blandes i. Massen æltes godt sammen og rulles ud i små kugler der vendes i kokosmel.

Hyben_lille hyben i flok_lille rensede hyben_lille

Børnene plukkede hybenfrugterne på de stikkende buske. Her kan handsker være en stor hjælp.
Bagefter var de med til at rense dem for de kløende kerner, som ikke skal med i maden. Frugtkøddet blev malet med en stavblænder, og bagefter hjalp børnene med at blande resten af ingredienserne i massen og med at forme kuglerne.
Massen kom på køl inden formingen, så smørret kunne stivne lidt igen efter sammenblandingen.

Findelt hyben_lille hybenmos_lille hybenkugler_lille

Det er en nem og lækker opskrift; det mest tidskrævende er at rense frugten for kerner.
Jeg har hørt mange forslag til nemme metoder (herunder bringes et par), men renser selv med en teske i hånden.
– Det siges, at man kan grovblende de hele frugter, og derefter komme vand på massen; kernerne vil så flyde ovenpå …
– Man kan også forsøge at halvere frugterne og fryse dem. Når de har fået frost, skulle kernerne slippe af sig selv …

Forsøg jer frem; hvis I finder den ultimative metode, vil jeg gerne høre om den 🙂

Hybenmarmelade med lidt æbler i er også lækker!

Hvis man helt vil være fri for at rense frugterne, kan man i stedet lave de søde hybenlarver, som kun skal spises af fuglene.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s