Berlinere

En anderledes måde at tilberede “snobrød” på.
Den helt almindelige snobrødsdej (50 g gær, 6 dl lunken vand, lidt salt, lidt sukker og ca. 1 kg mel) giver her omkring 25 lækre berlinere.

berlinere07 berlinere06 berlinere02 berlinere05
Bollerne koges i palmin enten over bål eller på trangia. Husk at de hæver lidt, så de skal ikke være for store fra starten af.
Kog kun ét lag ad gangen. Når alle flyder ovenpå, og er blevet lettere gyldne, tages de op med en hulske og rulles i sukker.
Man kan også ryste dem i en pose med lidt sukker ad gangen, da sukret kun kan bruges én gang. Så er det ligesom blevet mættet med fedt, og hænger ikke længere fast.
Man kan forsøge sig med at komme lidt syltetøj indeni bollen inden den koges, men det letteste er helt klart at sprøjte syltetøj ind med en tylle, når bollerne er kogt.

De er bedst lune! Velbekommen.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s