Mælkebøttesaft

Saft af mælkebøtter er nævnt på opslaget: “Mælkebøtter“, men her er hele forløbet både beskrevet og fotograferet efter at jeg i år selv har prøvet op til flere gange, at lave denne drik, som nok mest af alt smager af sukker og citron.
Men den får en flot farve og er tilføjet et strejf af forår og “gør-det-selv”-charme.

Start med at finde et godt plukkested:
Et sted hvor der ikke bliver luftet hunde, som ligger langt fra landevejen og hvor der ikke bliver sprøjtet med nogen form for gift.
mælkebøttesaft (2)_li

Pluk så ca. 100-150 mælkebøttehoveder. De gule kronblade kan enten plukkes eller klippes fri af blomsterbunden. Jo færre grønne blade, jo lysere gul bliver saften. (Foto fra 1. portion)
mælkebøttesaft (3)_li

De gule kronblade koges i 1½ liter vand i 15 minutter. Afkoget skal derefter stå koldt og trække til næste dag. (Foto fra 2. portion – der var flere grønne bægerblade med, og saften blev derfor noget mørkere i farven)
mælkebøttesaft (5)_li mælkebøttesaft (4)_li

Dagen efter sigtes blomsterne fra, og saften smages til med sukker og citronsaft efter behag.
mælkebøttesaft (6)_li

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s