Tudekartofler

I forbindelse med et kartoffeltema, hvor vi naturligvis lavede kartoffeltryk

IMG_0802 (2)_li

og legede lege med kartofler (stafetløb med kartoffel på ske og “Kaste i spand”-leg) lavede vi også tudekartofler (som også faktisk også er beskrevet her).

Dem laver man ved at ridse et ansigt (øjne, næse og mund) dybt i kartoflen (en god øvelse i forbindelse med knivmærket), lægge kartoflen ned, og drysse salt i hullerne.

IMG_5099 (2)_li IMG_5101 (2)_li IMG_5102 (2)_li

Når saltet begynder at trække vædske ud af kartoflen, efter mindst et par timer, skylles saltet af, der skæres en flad bund på kartoflen og den rejses op – hvorefter den begynder at tude.

Nu kan man sætte kartoflen et varmt og tørt sted, så den tørre og bliver til et skrumpehoved.
Noget tilsvarende kan man gøre med æbler.

Afslutningsvis spiste vi bagekartofler, som var blevet bagt over bål.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s