Chokoladekage

Dagens spiselige indslag til spejder, var disse portions-chokoladekager bagt i en appelsin over bålet.
Idéen er hentet i bogen: “Ildsjæle inviterer – til mad på bål”.

Vi skar toppen af appelsinerne, og børnene udhulende selv (med lidt hjælp)skallerne med skeer.
For at lette processen, der foregik udendørs, og for at undgå rå æg i dejen, brugte vi en færdigblandet kagedej, som kun skulle piskes sammen med vand og olie.

img_7209-3_li img_7206-3_li img_7216-2_li
De første forsøg, blev ikke spiselige, da appelsinerne dels var for fyldte, så dejen hævede ud over skallen, og bålet var for varmt, så de nærmest forkullede.
Det hjalp heller ikke, at jeg havde glemt en tang til at flytte rundt med appelsinerne.

img_7230-2_li img_7232-2_li img_7227-2_li
Anden omgang blev bedre; bålet var ikke så hidsigt, og vi fyldte kun appelsinerne halvt op med dej.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s