Popcorn

Popcorn er noget af det nemmeste, hurtigste og mest populære at lave til småbørn på bål.

Det er noget de kender og kan lide, og der skal ikke mange gløder til, før man kan lave en lille portion, når tålmodigheden ikke rækker så langt.

Mens bålet brænder til, kan man tage en snak om majsen. Om sommeren kan man starte med en hel majskolbe (som kan grilles bagefter), se og smage på dåsemajs, og mærke de tørrede majs, der skal bruges til popcorn.

Det er et lille vidunder, når majsene begynder at hoppe rundt inde i sigten.

De tørrede majskorn indeholder ca. 15% vand, og når det bliver opvarmet og når kogepunktet, får det kerne til at eksplodere på grund af trykket indefra.

Hvis man anvender en almindelig gryde på bålet, skal der tilsættes fedtstof, som hjemme i køkkenet, men hvis man bruger en popcornsigte (eller laver en selv af 2 metalsigter og et kosteskaft), så undgår man at skulle bruge fedtstof.

Tilsæt salt, når popcornene er taget af bålet og hældt over i en skål.

HUSK at de let bliver brændte, hvis de kommer for tæt på varmen eller direkte flammer.

popcorn-li

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s