Ramsløg

Ramsløg har nu været fremme i de danske skove i et godt stykke tid.
Dem jeg har stående i min haves lille skovhjørne er allerede ved at blomstre.

Der hvor de står, står de gerne i store klynger, og man er ikke i tvivl når man går forbi, da den stærke hvidløgsduft straks slår en i møde.
Duften er også den lettest måde at genkende plante på: hvis man gnider et blad mellem fingrene, er man ikke i tvivl. MEN HUSK, at bladene kan forveksles med bladene fra liljekonval, der desværre er giftig.

Man kan finde mange opskrifter på nettet med ramsløgpesto og ramsløgsalt, men jeg foretrækker at bruge dem i den daglige madlavning.

I onsdags fik vi ovnbagt kyllingefilet indrullet i bacon, og bagt på en bund af hakket spinat og ramsløg overhældt med fløde…det var lækkert.

Torsdag indgik de i en thailandsk green curry, hvor de finthakkede ramsløg kogte med i kokosmælksovsen de sidste 5 minutter.

I dag bliver bladene hakket fint og kommer rå i vores tzatziki, der skal spises til lammeculotte og bådkartofler.

skovbund ramsløg

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s