Børnegynge

Sammen med en kollega, satte jeg i går en midlertidig børnegynge op i hendes have.
Når man er på tur i skoven, kan man snildt kaste et reb over en tyk (min 10 cm i diameter) og rask gren, binde en kæp, til at sidde på, i den ene ende og binde den anden ende af rebet fast om træet. Så har man et svingtov med en siddepind på.
Det er bare ikke så let, at holde balancen på en tværpind, i hvert tilfælde ikke for de mindre børn.

I stede kan man bruge lidt klatreudstyr til at lave en gynge, hvor børnene ikke selv skal holde fast, men kan sidde og slappe af i selen, mens de får en gevaldig svingetur.

Man har brug for:

  • en børnesele (eller 2 hvis der er flere børn, som skal skiftes om at få en tur)
  • et statisk reb
  • 3 karabiner; 2 låsekarabiner og en alm karabin
  • en lang slynge, eller flere korte (de skal kunne nå rundt omkring træets stamme)
  • en grigri, som er en rebbremse
  • Det kan også være en fordel med en kastepose og en kasteline, hvis grenen sidder højt oppe.
  • og hvis man vil undgå at skulle løfte børnene, så e det rart med en lille trappestige, som børnene selv kan går op på.

Start med at kaste rebet op over den gren, som du har udset dig. Grenen skal være sund og rask og min 10 cm i diameter. Visse træarter, som til eksempel hestekastanje, er meget sprøde i det og anbefales derfor ikke. Bøg er rigtig god!

Den korte ende, som nu hænger ned, bruges til at binde selen fast i. Dette kan enten gøres direkte med et syet 8-tals knob, eller med en låsekarabin, der sidder fast i et 8-tals knob.

IMG_2610 (2)_li IMG_2606 (2)_li
Der sættes nu en slynge rundt om træets stamme, eller et træ i nærheden (rebet må ikke hænge i vejen for gyngeturen), og i den sættes grigri’en fast med en låsekarabin; rebet skal dog først sættes i grigri’en efter producentens anvisninger!
Nu er fidusen, at man kan hæve og sænke rebet, ved at løse grigri’en, så gynge-rebet passer i højden; det vil sige, at børnenes ben ikke kan nå jorden.
Derfor er det også nødvendigt med enten et løft eller en stige, når selen skal hægtes på rebet. Når den rigtige reblængde er fundet, låses grigri’en af med et par halvstik og en alm. karabin, og gyngen er klar til brug.

Husk at rebet giver sig en del, også selv om det er statisk, så længden skal sikkert justeres allerede når første barn har sat sig i selen. God gyngetur!

IMG_2604 (2)_li

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s