Gryderetter

Man kan lave rigtig mange forskellige gryderettet over bål; tøm køleskabet, og lav en ny variation hver gang.

Her er 2 afprøvede versioner, der virker hver gang, der er børn med:

Indianergryde:

Olie
Løg, hakket
Hakket oksekød
Gulerødder, revet
Kartofler, revet
Vand
Ketchup
Karry
Paprika
Forårsløg, fint snittede
Tomater skåret i både (en rest fra dagen i forvejen)
Bouillon-terninger
1 STOR gryde samt et bål

Svits først de hakkede løg i den varme olie sammen med karry og paprika, kom dernæst køddet ved og brun det.
Tilsæt vand, bouillon-terninger, de revne grøntsager og ketchup.
Hvis i vil have tomater i, er det også nu.
Lad det hele koge, til grøntsagerne er møre og tilsæt så forårsløgene og kog dem med i 5 min. Smag til undervejs med mere karry/paprika salt og peber.
Man kan fint runde retten af med fløde; det kan også udelades.
Serveres med flutes eller ris/couscous/pasta…

Kyllingegryde:

Bacon i skiver (skåret i mindre bidder) eller tern
Løg, hakkede
Kyllingebryst skåret i tern
Paprika
Salt
vand
Flåede og hakkede tomater på dåse
Fløde

Start med at brune baconen, og kom dernæst de hakkede løg og svits dem til de er klare.
Kom kyllingestykkerne ved og brun dem god på alle sider sammen med paprikaen.
Kom vand ved, så det lige dækker og lad det koge 10 min.
Kom de flåede tomater ved og lade det koge endnu 20 min, smag til med salt, og kog sovsen tyk med fløde.
Serveres med ris.
Man kan med fordel tilsætte rød peber i små tern, selleri eller andre grøntsager for at fylde lidt.IMG_4089 (2)_li.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s