Hybenrosesukker

Hybenrosebusken står i fuld flor rundt omkring. Og det er muligt at den er invasiv og står på naturstyrelsens liste over landskabsukrudt … Men den enkelte lille busk er nu meget dekorativ og dufter dejligt lige nu.
Pluk blomsterknopperne, og tråd dem på ståltråd til en smuk krans, der kan tørres.

IMG_8883 (2)_li IMG_8891 (2)_li

Eller brug kronbladene (fra alle vilde roser) direkte i salater. De parfumerede blade kan også anvendes til at krydder olier, til saft, gelé og marmelade. Man kan eksperimentere med at kandisere dem, eller at koge sirup.

Forrige år forsøgte jeg at lave rosensukker.
Sukker og kronblade fra hybenrosen blev blended sammen.
Det blev en flot lyserød masse, som jeg tørrede i solen. Den kan også tørres i ovnen.
Desværre blev det meget klumpet, så der var en del arbejde med at støde det og komme det igennem en sigte til sidst, inden det blev hæld på glas.
Og nu, 2 år efter, er farven bleget en del, men duften er der stadig, når man skruer låget af.
Jeg har endnu ikke brugt det, men tænker, at det kan bruges til desserter, kager, drinks, te osv. Jeg mangler bare lige en anledning 🙂

IMG_3633 (2)_li IMG_3638 (2)_li IMG_3641 (2)_li IMG_3664 (2)_li IMG_8912 (2)_li

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s